2016. május 28., szombat

Dark Side és a Darth-ok

A Star Wars 8. akkora törést okozott kicsi lelkemben hogy, J.J. Abramsel megetetném a teljes forgatókönyvet. Mert ugye nem volt elég az Expanded Universből folytatást csinálni és a túlkoros,eredeti főszereplőket visszarángatni se volt okos dolog. Nem fogok foglalkozni ezekkel a filmekkel amik a Yavin-i csata után játszódnak majd és ilyen pocsék irányba indultak el.
Birodalmi párti vagyok, de inkább a régebbi sith-eket szeretem, nem a kettő szabályát követőeket stb,stb., így pár kevésbé ismert favoritomról érdemes tudni(nem dark jedi egyik se).


6. Ajunta Pall(6900 körül halhatott meg) eleinte jedi volt, de az első sith nagyurak egyike volt. Miután a "százéves sötétség" végén elbukták a harcot követőivel Korriban bolygójára vonultak és az ottani sith-fajt irányításuk alé vonták, majd flottát építettek, elfoglalták Ziostot és megszületett a birodalom elődje. Pall sirja Korriban található, szellemét a jedi-sith Revan szabadítja fel a világos oldalra( Knights of the old Republic I. játékban lehetőség). Pall egyébként remekül vívott és a sith alkímiban járatos volt.5. Darth Bane(1000 körül) a kettő szabályának megalkotója, a fondorlatos sith-ek vele kezdődnek. Csak ő és tanítványa maradtak miután leszámolt a teljes Sötét Testvériséggel. Az ősi tanításokat kereste, egy ideig orbalisk páncélt volt kénytelen hordani, amitől sebezhetetlen lett az erőn kívül bármire. Tanítványa Zannah ölte meg miután sikertelenül próbálta átvenni testét egy rituáléval.4. Darth Malgus(3700-3600) a sith birodalom legnagyobb kiteljesedése alatt vezette az uralkodó csapatait több csatában, remek stratéga, Vader példaképe(egyik a másikat inspirálta vagy fordítva). Sérülései miatt szintén beültetésekkel kellett együttélnie+ légzőmaszk. miután Sateele Shan nagymester ellátta a baját az Alderan-i csatában. A legjobb közelharcos volt a Sith tanácsban, ambíciói miatt megölte a rabszolga/szerelmét Eleena-t a Corrusant-i portyán, majd önmagát nevezve ki Emperrornak puccsot kísérelt meg, sikertelenül.


3. Darth Andeddu(6900 után) született és uralkodott Prakith világán, miután Korribanon nem volt maradása, tudása miatt. a sith varázslás mestere volt, sok száz évig élt és a lélekátvitel módszerét is ő fejlesztette ki, holocronját sokat kuttaták.


2. Vitiate(Valkorion), Sith Emperor(5113-kb 3000 végéig max, bizonytalan), A Kotor I.-II. és SWToR játékok fő antagonistája, a valódi Uralkodó, Sidious elődje lehetne. Tizenéves gyermekként már saját bolygót igazgatott és erejét Marka Ragnos is elismerte. Apját maga ölte meg majd Nathema ura lett, kimaradt a sithek csatározásaiból, majd a hatalmi vákumot kihasználva maga köré gyűjtötte a gyengébb és csalódott sitheket a vesztes hábotú után és egy egész bolygót szárazra szívott így szerzett "hallhatatlanságot". Maradék követőivel egy látszat exodusra indultak a végén Dromund Kasson alapították meg az új birodalom központját. Sokat lehetne még róla írni, a lényeg hogy egyszerűen túlemelkedett a mezei fizikai síkon.


1. XoXaan(Ajunta Pall társa). Számomra ő a legérdekesebb, nem csak azért mert nő, hanem mert a sötét oldalt gyógyításra tudta használni és alakváltoztató talizmánja is volt. Túdását Darth Krayt is kereste sok ezer évvel később.
A ruha stimmel,több tetoválás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése