2014. augusztus 8., péntek

India templomai és az animál pornós szoborcsoport


1.Agra erőd: A Yamuna folyó partján található, Uttar Pradeshnél, a félkör alak 4 km kiterjedésű, és 1565 épült a harmadik és legnagyobb Mughal(kiterjedése Üzbegisztán,India,Banglades mai területei, élén a Chagatai-Timur felmenőkkel bíró uralkodók álltak, perzsa stílusban) uralkodó Akbar(1542-1605) parancsára, mellesleg a város 1571-ig a birodalom központja volt

2.Gometeswara: A híres jainista(dzs)/érdekes vallás, nagyjából 5 millió embert érint Indiában, az első említett "vezető" Pársava i.e. 9 században élhetett, utána Mahávira az i.e. 5. században, a vallás lényege az önmegtartóztatás és az erőszak teljes hanyagolása így elérik a szabadságot/ zarándokhely a Vindhyagiri völgy legmagasabb fokain, 3000láb(3000x32 cm) magasan Scravanbelagola városánál.
A Bahubali(Erőskar) szobor Gometeswarából

3. Haridwar: A hét hindu szent hely közül az egyik legfontosabb továbbá azon négy hely közül az egyik, ahol fellelhető az Amrita(szanszkrit-hallhatatlanság) a görög ambrózia megfelelője, Uttarkhand nagyvárosának egyik körzete, mely közrefogja a szent Gangesz folyót. 
Haridwar éjszaka 

4. A következő kicsit trükkösebb. A Char Dham-?négy székhely? azt a négy zarándokhelyet(minden hívő életében egyszer látogasson el ide) jelentik Indiában( 3 Vaishna(Visnu-hindu szekta) és 1 Shaivit(Shííva- hindu szekta) szentély)) ami naaagy-naaagy tiszteletnek örvend, ezek a következőek:
Badrinath


Dwarka
Puri

Rameswaram

5. Rumtek monostor, vagy másnéven Dharmachakra Középpont-Központ, a tibeti-indiai határon található Sikkim mini-államánál. Eredetileg a 12. Karmapa(a Karma tibeti szekták vezetőinek neve, jelen esetben a Kagyu-é) Changchub Dorjee az 1700-as évek közepén építette, majd a Tibetből menekülő 16. Karmapa 1959.-től kezdve gyűjtött a felújítására.

6. Konark-i Nap templom de ismert Fekete Pagoda néven is. Szóval Konarknál található, Oshida államában. 13. századi, állítólag I. Narasimha Deva király(Gang dinasztia) építette 1250 körül, formályában egy hatalmas szekérre emlékeztet, kerék alakúra formázott sziklákkal az oldalán, az épület nagy része romokban van, UNESCO védelmébe is vette.

7. Khajuraho szoborcsoportok: Madhya Pradesh államában, Chhatarpur körzetben található, Új-Delhitől 600+ km-re, a leglátogatottabb célpont az országban. 950-1150 között épült a Chandela dinasztia ideje alatt, mikor is a tantrikus tanítások elfogadottak voltak...xDDDD, később a Mughal időszakban a fiatal férfiak remeteségüket töltve itt készültek fel családfői szerepükre, vizsgálva az erotikus szobrokat xO.
Igen,igen...ez magáért beszél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése