2013. március 22., péntek

A 10 legjobban várt harcművészeti film Kínában

1. Judge Archer

Haofeng Xu rendezésében, a lándzsa a politikai erőt képviseli, az íj a személyes érzelmeket, mi lesz ha a kettő találkozik?

2. Iceman Cometh

Egy Ming dinasztiabeli birodalmi katona, és egy gyilkos kiolvadnak a jégből a modern Hong Kong városában, főszerepben Donnie Yen, az 1989-es Iceman Cometh remakje.

3. Detective Dee: Az előzmények

Tsui Hark, első Detective Dee filmje 2010-ben jelent meg, Andy Lau-val a főszerepben, a címből következtethetünk, hogy egy korábbi az első filmet megelőző történetet láthatunk majd.

4. Nyugati utazás

A legendás kínai folklór történet, a szerzetes és a három tanítványa nyugatra indulnak Indiába a szent tekercsekért, Stephen Chow rendezésében és a forgatókönyvet is ő írta.
trailer

5. Egyszer valamikor Shanghaiban

Egy fiatal parasztfiú a nagyvárosba megy hogy meggazdagodjon erejével, de harcművészetével nem pénzt hanem saját életét kell megvédenie. A koreográfiát Yuen Woo Ping rendezi.


6. A majomkirály (Da Nao Tiang Gong)

A második hasonló témájú film ebben az évben, a Nyugati utazás története, Donnie Yennel a főszerepben.

7. A nagymester

Ip Man mester életének egy újabb feldolgozása, úgy tűnik ez már a Hong Kong-i tartózkodásnak idejéről.

8.Tom Yuu Goong(Védelmező) 2

Az első nagyszerű thai alkotás folytatása, Tony Jaa főszereplésével és Jeeja Yanin(Csokoládé vagy magyar címén a Harc szelleme, másik ismert filmje a Dühöngő Főnix).

10. Különleges személyiség (Dut Shu Sun Fun)

Donnie Yen és Andy On párosa verekszi magát keresztül a filmen, a történet egyenlőre nem ismert, eredetileg Wenzhuo Zhao lett volna Donnie társa, de nem volt elégedett a forgatókönyvvel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése